A centrum rövid története

2001-es becskei meditációs kurzus után döntöttünk úgy, hogy megpróbálkozunk Győrben egy Meditációs Központ létrehozásával. Pénz és gyakorlók hiányában (hiszen csak ketten voltunk) szűkre voltak szabva lehetőségeink. Első lépésként a győri mozi épületében béreltünk termet, ahol heti egy alkalommal tartottunk nyilvános meditációt.

2002 októberében három bátor "oroszlán" a szangha alapítás tervével kibérelt egy lakást, és innen már sínen volt a dolog. Itt már hetente háromszor meditáltunk, és havi rendszerességgel szerveztünk tanításokat.
A 2004-es évben kaptunk egy nagyszerű lehetőséget! Egyik nagylelkű barátunk önkormányzati lakását felajánlotta meditációs központnak, melyet közösen felújítottunk, majd 2004 szeptemberében be is költöztünk. Ezzel egy könnyen megközelíthető és viszonylag forgalmas helyen, Győr belvárosában alapítottuk meg szangánkat.

Jelenleg heti kétszer tartunk közös meditációt: hétfőn és csütörtökön. Minden hónapban tartunk nyilvános tanítást és meditációs hétvégét egy általunk meghívott tanítóval. Pártolói tagjaink száma 12-14 fő.
Copyright © Győr - Meditációs Központ